LA 3.12.2022 / JOENSUU AREENA

Esiintyjät

Battle Beast

Battle Beast

Luvassa on ämyreistä ammuttua tulta ja tulikiveä, kun tämän hetken suosituimpiin suomalaisiin raskaan musiikin yhtyeisiin lukeutuva Battle Beast kääntää nupit kaakkoon. Bändin menestyksen salaisuus on kappaleiden vahvoissa ja tarttuvissa melodioissa, joissa on sopiva sekoitus heviperinteitä sekä uutta metallia. Ja koska livenä kaikki maistuu paremmalta, on luvassa keikka, jossa takarivin rokkipoliisillekin tulee hiki.

Insomnium

Insomnium

Vaikka heviä kuuntelisikin punamustien lasien läpi, on joensuulainen metallisuuruus Insomniun maailman parhaimpia omassa tummassa genressään. Yhtyeen sointi on samaan aikaan melodista, synkkää, suurta ja kuitenkin herkkää. Kunnianhimoinen yhtye on levy levyltä nostanut rimaansa korkeammalle, mutta lopputulos on poikkeuksetta myhäilyttänyt  niin faneja kuin kriitikkojakin. Insomnium hyytää ja on hyvää.

Scar Symmetry (SWE)

Scar Symmetry (SWE)

Olisi tylsää vain sanoa, että Scar Symmetry on death metallia paiskova yhtye Ruotsista. Onhan yhtye sitäkin, mutta kertomatta jäisi kaikki se, miten monipuolisesti Scar Symmetry soi. On tymäkkää tuplabasaritykitystä, vikkeläsormista kitarasooloa, niin manalasta mörisevää kuin korkeuksissa kiljuvaa laulua. Kun kaikki tämä kuorrutetaan progemaisilla koukuilla, on lopputuloksena bändi, joka melkein kaksikymmentä vuotta on ollut skandinaavisen metallikuvaston mustia helmiä.