LA 3.12.2022 / JOENSUU AREENA

Esiintyjät

Battle Beast

Battle Beast

Luvassa on ämyreistä ammuttua tulta ja tulikiveä, kun tämän hetken suosituimpiin suomalaisiin raskaan musiikin yhtyeisiin lukeutuva Battle Beast kääntää nupit kaakkoon. Bändin menestyksen salaisuus on kappaleiden vahvoissa ja tarttuvissa melodioissa, joissa on sopiva sekoitus heviperinteitä sekä uutta metallia. Ja koska livenä kaikki maistuu paremmalta, on luvassa keikka, jossa takarivin rokkipoliisillekin tulee hiki.

Insomnium

Insomnium

Vaikka heviä kuuntelisikin punamustien lasien läpi, on joensuulainen metallisuuruus Insomniun maailman parhaimpia omassa tummassa genressään. Yhtyeen sointi on samaan aikaan melodista, synkkää, suurta ja kuitenkin herkkää. Kunnianhimoinen yhtye on levy levyltä nostanut rimaansa korkeammalle, mutta lopputulos on poikkeuksetta myhäilyttänyt  niin faneja kuin kriitikkojakin. Insomnium hyytää ja on hyvää.

Scar Symmetry (SWE)

Scar Symmetry (SWE)

Olisi tylsää vain sanoa, että Scar Symmetry on death metallia paiskova yhtye Ruotsista. Onhan yhtye sitäkin, mutta kertomatta jäisi kaikki se, miten monipuolisesti Scar Symmetry soi. On tymäkkää tuplabasaritykitystä, vikkeläsormista kitarasooloa, niin manalasta mörisevää kuin korkeuksissa kiljuvaa laulua. Kun kaikki tämä kuorrutetaan progemaisilla koukuilla, on lopputuloksena bändi, joka melkein kaksikymmentä vuotta on ollut skandinaavisen metallikuvaston mustia helmiä.

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus

Raskain kotimainen albumiklassikko soi livenä Unholy Winter Festissä!

Timo Rautianen & Trio Niskalaukaus -yhtye naulasi viimeistään Rajaportti-albumillaan itsensä kotimaisen raskaan musiikin painavimpaan sarjaan. Tänä vuonna levyn julkaisusta on tullut kuluneeksi 20 vuotta, miksi yhtye on kiertänyt esittämässä levyn kokonaisuudessaan livenä. Palkitun albumin kaikki laulut soivat Unholy Winter Festissä 3. joulukuuta. 

Albumin hiteistä ainakin Surupuku ja Lumessakahlaajat soivat radiossa säännöllisesti, mutta kaikki levyn kappaleista ovat vielä kaksi vuosikymmentä myöhemmin valitettavan ajankohtaisia. Bändin tavaramerkkinä ovat olleet raskaasti lyövät kitarat sekä tekstit, joilla on sanottavaa niin väkivallasta, rasismista, koulukiusaamisesta ja monista muista arkipäivän epäkohdista. Niskalaukauksen keikalla toinen käsi pui nyrkkiä ilmaan, kun toinen käsi pyyhkii kostunutta silmäkulmaa.   

Rajaportti-albumin lisäksi Joensuu Areenalla kuullaan myös muita kappaleita yhtyeen pitkältä uralta.

Bloodred Hourglass // Peruttu sairastapauksen vuoksi

Bloodred Hourglass // Peruttu sairastapauksen vuoksi

Jos nyt ei pää heilu, niin ei sitten ikinä. Bloodred Hourglass takoo ja karjahtelee sellaisia namipaloja, joihin ei hevillä kyllästy. Yhtye on riittävän pitkään vaaninut suomimetallin varjoissa, mutta olisiko (toivottavasti) kulkutautirajoituksista vapautunut maailma lopulta valmis päästämään Mikkelin death metal -sankareiden vihaisen vyörytyksen siihen isojen synkistelijöiden sarjaan, mihin BRHG ehdottomasti kuuluu.  

Decrowned

Decrowned

Oman kylän Decrowned vahvistaa entisestään Joensuun asemaa suomalaisena metallikaupunkina. Soittoaikaa joulukuun raskaimmasta elävän musiikin illasta ei kuitenkaan lunastettu kotikenttäedulla, vaan peevelin hyvällä musiikilla. Bändi tunnustaa hakeneensa suuntaansa oppainaan ainakin In Flames, Mastodon tai Soilwork, mutta lopullisesta määränpäästä on löytynyt rouheasti itsensä kuuloinen Decrowned.